Contra Doxa

Scrisoarea deschisa pentru oamenii obisnuiti din Romania PDF Print E-mail

By some translator, on 31-03-2008 01:35

Views : 1109    

Favoured : 58

Published in : Articles, Militarism


in atentia presei din ROMANIA

 

"

Scrisoarea deschisa pentru oamenii obisnuiti din Romania

Ne vom vedea pe strazile din Bucuresti: Promisiunea e promisiune!

Scrisoarea deschisa pentru oamenii obisnuiti din Romania, de niste anarhisti din Berlin

Aici in Berlin am auzit in ultimele zile ca din anumite motive cativa oameni isteti din Romania de la putere incearca sa creeze un antagonism intre oamenii obisnuiti si anarhisti lansand zvonuri despre sosirea "autobuzului cu anarhisti din Berlin" la Bucuresti pentru protestele anti-NATO. Acesta fiind un fapt, noi, anarhistii din Berlin, am dori sa confirmam informatia despre sosirea din partile acestea, dar ceea ce este mai important este sa explicam motivatiile noastre de dincolo de a vizita Bucurestiul la inceputul lui aprilie oamenilor din Romania. Pentru inceput trebuie sa admitem ca suntem foarte bucurosi ca autoritatile romane si media corporata au recunoscut anarhistii ca seriosi oponenti ai celor ce duc razboaiele NATO. Da, noi ca anarhisti, ca oameni ce se opun oricarei forme de putere asupra oamenilor, ce se opun oricaror relatii sociale autoritariene si oricarei forme de exploatare si constrangere, ne opunem in mod consecvent institutiilor armatei, industriei armelor si in general militarismului din lume. Asta pentru ca unul dintre principiile centrale ale filosofiei sociale anarhiste este COOPERAREA si AJUTORUL RECIPROC intre oameni. Militarismul se bazeaza pe ceva cu totul opus. De asemenea, nu suntem atat de naivi sa credem ca vreo structura sau infrastructura militarista au ceva in comun cu crearea pacii pe pamant. Din contra: stim ca puterea si interesele economice sunt ascunse in spatele infinitei militarizari a lumii; stim ca producerea armelor este o afacere grozava si ca are nevoie de razboaie sa se intample din cand in cand pentru ca afacerea sa continue. In sfarsit, NATO este una dintre institutiile centrale care face aceasta nebunie sa continue. De aceea anarhistii se vor opune intotdeauna si se vor confrunta in mod activ cu cei care duc razboaiele NATO.

 

In acelasi timp vrem sa negam informatia ca sute de tineri din Berlin vin in Bucuresti. Credem cu hotarare ca sunt destui oameni in Romania care au aceleasi opinii cu noi, chiar daca nu sunt complet de acord cu perspectiva anarhista privind problemele sociale. Credem cu hotarare ca destui dintre voi vor decide sa se opuna summitului NATO pe strazile capitalei voastre. Unul dintre principiile filosofiei sociale anarhiste este ca oamenii sa-si rezolve problemele singuri ASUMANDU-SI RISCURI, fara ca cineva sa faca ceva in locul lor. Deci ar fi contra ideilor noastre daca prea multi anarhisti de prin Europa ar veni la Bucuresti intre 2 si 4 aprilie. Asa ca este logic ca doar unele grupuri anarhiste din alte tari sa viziteze Romania. De asemenea, majoritatea anarhistilor sunt oamnei din clasa de jos (someri, angajati prost platiti, studenti, artisti non-comerciali...) asa ca multi dintre noi nu isi permit costurile de calatorie. In acelasi timp nu vrem ca oamenii obisnuiti din Romania sa se simta lasati singuri in rezistenta lor. De aceea unii dintre noi au decis sa intre in rezistenta anti-militarista din Romania plecand spre Bucuresti. Daca vom veni cu autobuzul sau poate cu avionul, sau poate cu vaporul prin Constanta - asta nu putem spune cu siguranta acum, pentru ca una din caracteristicile filosofiei anarhiste este SPONTANEITATEA. Dar nu va vom dezamagi: vom sta mana-n mana cu toti oamenii curajosi din Romania uniti impotriva NATO si a statului politienesc ce va sta ca de obicei de partea celor ce duc razboaie. Oricum, s-ar putea sa fiti foarte dezamagiti daca va incredeti in minciunile politicienilor romani, ale jurnalistilor si ale ofiterilor de politie care vorbesc despre anarhisti ca despre o ceata de huligani si criminali. Pai, suntem oameni foarte consecventi, si de fapt, nu ne este frica de vreo teroare a statului. Dar daca vreti sa vedeti adevaratii criminali veti fi dezamagiti uitandu-va dupa anarhisti pentru ca adevaratii criminali sunt oamenii responsabili de continuarea razboaielor, responsabili pentru pierderea resurselor sociale folosindu-le pentru a construi infrastructura militarista si armele in loc sa o faca pentru probleme sociale importante. Acesti adevarati criminali isi vor sarbatori summitul in plin centru al Bucurestiului, distrandu-se in cele mai exclusive hoteluri ale Bucurestiului, fiind serviti de angajati romani prost platiti. Asa ca daca vrei sa cauti adevaratii criminali, alatura-ni-te: si noi o sa-i cautam! Singura linie de confrontare pe care o vedem este cea dintre elitele internationale politice si economice pro-militariste si muncitorii abuzati si exploatati care nu vor obtine niciodata ceva bun de pe urma militarizarii.

Asa ca nu va incredeti in politicieni isteti si politisti aroganti care va spun ca trebuie sa va fie teama de anarhisti, din Berlin sau de oriunde altundeva. Ei incearca sa creeze o linie artificiala de confruntare intre anarhisti si oamenii obisnuiti din Romania. Dar adevarul este opusul: suntem de aceeasi parte a baricadei de vreme ce suntem toti muncitaori, studenti, someri, artisti ... si ei sunt cei care sunt de cealalta parte! Le este doar teama ca filosofia anarhista de negare a oricarei autoritati, negare a modelului capitalist de economie, la fel ca si negarea interferentei statului in relatia sociala, s-ar putea raspandi pe teritoriul Romaniei. Si au motivele lor pentru care cred asta. In tot mai multe regiuni din Europa si din lume oamenii incep sa recunoasca viziunea anarhista asupra societatii ca o posibila optiune. Si asta ii face al dracului de speriati! Deci, ceea ce am vrut sa spunem in aceasta simpla scrisoare, este ca nu trebuie sa va fie teama de anarhisti. Anarhistii sunt mereu de partea oamenilor oprimati, inselati si exploatati. Mai degraba sa va fie teama de cei care pornesc razboaie si pe care guvernul vostru i-a invitat la Bucuresti din banii furati de la voi sub forma de taxe. Si fiti atenti la politicienii vostri locali si la servitorii lor: fortele politiei si jurnalistii corupti! Primii vor fi mereu acolo sa ne impiedice prin violenta, iar cei din urma - prin folosirea manipularii media. Iar noi vrem in mod special sa ne oferim condoleantele fata de rudele si prietenii Tatianei Duplei, care a fost omorata de un convoi NATO pe 28 martie. Pentru noi, ea este una dintre numeroasele victime din masinaria NATO de razboi.

Salutari de la anarhistii din Berlin,

ne vedem pe strazile din Bucuresti: Promisiunea este promisiune!"

 


Last update : 31-03-2008 01:37

   
Favoured

Users' Comments  RSS feed comment
 

Average user rating

   (1 vote)

 

Display 2 of 2 comments

GO HOME

By: popica26 (Registered) on 01-04-2008 10:00

GO HOME

By: popica26 (Registered ) on 01-04-2008 10:00

Hey, i live in Bucharest, i am 25 years old and I have the minimal information about authorities, police and military forces in Romania. I warmly advice you kids to GO HOME!!.YOU REALLY DON'T KNOW WHO YOU'RE FUCKIN' WITH.you are nice and pretty with your protests and stuff, but believe me that bucharest ain't berlin or other regular EU city.so, i repeat:GO HOME BEFORE ANYONE GETS HURT!.bucharest people have teir own violence problem with police and the gendarmerie and nobody gets back when it comes to hurting or beating a cop, but we won't allow any stupid kids like you to mess around here.

 

» Report this comment to administrator

» Reply to this comment...

» See all 1 replie(s)

OPRITI SUMITUL PRIN ORICE MIJLOACE!

By: dreico (Registered) on 31-03-2008 13:41

OPRITI SUMITUL PRIN ORICE MIJLOACE!

By: dreico (Registered ) on 31-03-2008 13:41

Acest sumit este o bataie de joc a drepturilor omului si mai ales a Bucurestenilor! ... si pe langa asta .... doar o mare afacere pentru cei care detin actiunile din industria hoteliera din Bucuresti.  
 
In afara de asta, beneficile pentru Bucuresti, si pentru Romania, sunt NET ZERO! 
 
OPRITI SUMITUL! BLOCATI TRASEUL UNIC CU CAUCIUCURI IN FLACARI! BUCURESTENI, LA BARICADE!!!!!!!!!!!!!

 

» Report this comment to administrator

» Reply to this comment...

Display 2 of 2 commentsAdd your comment
Only registered users can comment an article. Please login or register.


mXcomment 1.0.4 © 2007-2008 - visualclinic.fr
 
< Prev   Next >